SKARP: Specialist KarriereAfklarings- og RefleksionsProgram

SKARP stiller skarpt på, hvad der motiverer, engagerer og skaber udfordringer for højt uddannede specialister og på, hvordan man integrerer og synliggør faglig og personlig udvikling i organisationen.

Mål
Du kommer til at arbejde med en udviklings- og aktivitetsplan på baggrund af personlig og professionel udvikling og dialog med nærmeste chef og topchef. Dermed sikres en koordinering mellem dine personlige interesser og organisationens behov for at optimere de menneskelige ressourcer.

Målgruppe
Højtuddannede specialister og nøglemedarbejdere.
Programmet kan også gennemføres på engelsk.

Deltagerforudsætninger
Det er vigtigt, at du er motiveret for at reflektere over dine egne ønsker for fremtiden, din arbejdssituation og -stil, styrker og udviklingsbehov og din motivation og villighed til at gå efter det, du ønsker.

Du behøver ikke at have et klart billede af fremtiden, men du skal være nysgerrig efter at undersøge det og udfordre dig selv og/eller organisationen.

Temaer
Temaer i forløbet er indsigt i egne styrker og drivers, egen type og karrieremotivation, egne værdier og ønsker, og indsigt i organisationens opbygning og muligheder.

I den individuelle coaching er mulighederne mangfoldige. Ud over sparring på udviklings- og aktivitetsplanen får du fx mulighed for at reflektere over engagement eller mangel på samme, fremtidig karrierevej, håndtering af indre og ydre barrierer, organisationsforståelse, work/life balance, handlingstiltag og mere eksistentielle overvejelser.

Metode
Det centrale element i programmet er et individuelt coaching- og sparringsforløb over to år, som binder gruppeaktiviteter og møder med egen chef sammen med udviklings- og aktivitetsplanen.

Der er i høj grad lagt op til on-the-job-training, men også individuelle behov for anden læring kan understøtte de aftalte målsætninger.

Der anvendes test i forløbet: Typetesten MBTI og karrieremotivationstesten Decision Dynamics Career View.

Der kan ligeledes anvendes individuelle lifestory interview, som er et dybdeinterview, som bl.a. sætter fokus på afgørende oplevelser i livet.

Virksomhedsinterne forløb i hold.

Eksempel på 2-årigt forløb:
skarp2

Kontakt:

Lene Thomsen
lt@hr7.dk
+45 2267 3046

Læs vores artikel om SKARP i FLSmidth

Skærmbillede 2016-05-27 kl. 7.32.53 AM