Gitte Borring – rød

Erhvervspsykolog og Chefkonsulent

Cand.pæd.psych.

+45 42 25 95 02 gb@hr7.dk

- Jeg lægger rekrutteringskabaler, der skal gå op

Gitte har i mere end 20 år hjulpet nogle af Danmarks største offentlige og private virksomheder med rekruttering, lederudvikling og coaching samt som krisepsykolog. Som konsulent trækker hun både på sin psykologfaglige baggrund og på sin forretningsmæssige baggrund som civiløkonom. I sin coaching er hun empatisk og god til at stille de svære spørgsmål, der er nødvendige for at skabe nye perspektiver og resultater – også når det gælder seniorafklaring.

Det er langt fra altid den stærkeste faglige profil, der får jobbet

– Det interessante ved rekruttering er, at det ikke altid er den kandidat med den stærkeste faglige profil, der får jobbet, siger Gitte. Der er nemlig mange andre vigtige faktorer kandidatens faglighed skal ses i forhold til, fortsætter hun:

– Jeg ser for eksempel på, hvad det er for en leder, der skal ansætte, hvilke ressourcer og kompetencer den leder har, hvilket team kandidaten skal indgå i, og hvordan jobbet kommer til at udvikle sig i fremtiden, fortæller Gitte.

Og selvom en ansættelse sjældent sker uden personlige test, så er det de mange års erfaring med mennesker og rekruttering, der sporer hende ind på den rette kandidat:

– Jeg har som regel tidligt i forløbet en god mavefornemmelse for, hvem kandidaten er, og hvilke kompetencer personen har – og det hjælper mig med at stille de rigtige spørgsmål i ansættelsesprocessen, så vi får det rette match.

2010 – Chefkonsulent i HR7
2005 – 2010 Produktchef og senere seniorkonsulent i Mannaz.

Fokusområde: Ledelses- og udviklingsprogrammer til executive niveauet, effektmåling, udvikling af ny didaktisk metode samt individuel coaching og tilbagemeldinger af test.

2003 – 2005 Selvstændig konsulentvirksomhed.

Organisationsudvikling, undervisning, individuel coaching og supervision.

1997 – 2003 Uddannelsesleder på Forsikringsakademiet.

Undervisning samt udviklingsansvarlig for kurser inden for personlig udvikling, forhandling, kundebetjening samt uddannelse for uddannere. (UFU)

1996 – 1997 Selvstændig konsulentvirksomhed.

Undervisning i personlig udvikling samt individuel terapi.

1991 – 1996 Privat- og erhvervsassurandør i Tryg.

Salg, kundepleje og konceptudvikling.

Krisepsykologi, coaching og lederudvikling

Udover arbejdet med rekruttering så arbejder Gitte også som krisepsykolog. Hun har derudover en bred erfaring med coaching og lederudvikling og har gennem årene hjulpet virksomheder som Københavns Kommune, HOFOR, Novo Nordisk, Røde Kors og Ski Group.

I sin lederudvikling arbejder hun i en vekselvirkning mellem undervisning og individuel coaching. Hun har arbejdet med både nye og unge ledere, mellemledere og ledere på executive niveau.

– Det er selvfølgelig vigtigt i mit arbejde med lederudvikling, at jeg har min psykologfaglige indsigt, men mine mange års erfaring og min baggrund som civilingeniør holder mig samtidig skarp på de forretningsmæssige mål.

Uddannelse
2001 Cand.pæd.psych. fra Danmarks Pædagogiske Universitet.
1989 Civiløkonom fra CBI Copenhagen Business School.
2006 Certificeret som international coach ved ICC the International Coaching Community.
Testcertificering
Certificering i Mannaz 360

Certificering i CPI (California Psychological Inventory) fra OPP

Saville Consultings produkter (Wave, SWIFT, 360)

People Test Systems (PTP, PTL)

Neo-Pi-3 – erhverv

Bruger af styrketesten VIA – Values in Action

Pensionsalderen er en varm kartoffel 

En af de udfordringer, som mange virksomheder står overfor i dag, handler om pensionsalder. Efter den er blevet afskaffet, er der opstået en varm kartoffel, som hverken ledere og medarbejdere vil røre ved. For hvornår er det egentlig det rette tidspunkt at blive pensioneret på?

– Der er meget tabu omkring pensionsalderen, for hvis man som medarbejder får sagt, at man gerne vil på pension om et par år, så vil man frygte at blive opsagt i en sparerunde. Og for en leder kan det være svært at sige til en medarbejder gennem mange år, at han eller hun ikke længere præsterer det, der er behov for.

Derfor har Gitte i samarbejde med en af Danmarks største medicinalfirmaer udviklet et seniorafklaringsforløb for ansatte over 62 år. Målet er – gennem tre coachingsamtaler med Gitte – at starte en afklaringsproces.

En kæmpe overraskelse

Og resultatet af forløbet var en stor overraskelse, for det viste sig, at alle dem der medvirkede i forløbet, endte med at blive afklarede – og 80% af dem Gitte havde i forløb, besluttede at gå på pension efter 1 år.

– Det kom helt bag på os. For målet var jo netop ikke, at de blev afklaret eller gik på pension, men at de skulle starte en afklaringsproces, siger Gitte og slutter:

– Det var fantastisk at få lov at være med og være vidne til sådan en proces hos et menneske.